De dessertwijn is vrij fel gekleurd. De geur is vol en fris. De smaak is heerlijk levendig zoet, met de aroma's van verse kersen en bramen. Door zijn prachtige zoet-zuur balans is deze wijn zeer geschikt voor desserts op basis van rood fruit, vanille en chocolade.
Deze bijzondere wijn is gemaakt van Lacrima de Moro druiven en zure kersen. Van deze kersen maakt men een siroop door de kersen deels te kneuzen en ze een aantal dagen in suiker te laten weken. De onstane zoet-zure siroop wordt toegevoegd aan de Lacrima-wijn. Hierdoor komt de vergisting opnieuw op gang, totdat de de wijn een alcoholgehalte van 14,5% bereikt heeft. Het resultaat is een krachtige, fruitige wijn, die door de resterende suikers uit de kersensiroop fris-zoet is.
De dessertwijn is vrij fel gekleurd. De geur is vol en fris. De smaak is heerlijk levendig zoet, met de aroma's van verse kersen en bramen. Door zijn prachtige zoet-zuur balans is deze wijn zeer geschikt voor desserts op basis van rood fruit, vanille en chocolade.
Deze bijzondere wijn is gemaakt van Lacrima de Moro druiven en zure kersen. Van deze kersen maakt men een siroop door de kersen deels te kneuzen en ze een aantal dagen in suiker te laten weken. De onstane zoet-zure siroop wordt toegevoegd aan de Lacrima-wijn. Hierdoor komt de vergisting opnieuw op gang, totdat de de wijn een alcoholgehalte van 14,5% bereikt heeft. Het resultaat is een krachtige, fruitige wijn, die door de resterende suikers uit de kersensiroop fris-zoet is.
Land | Italië |
---|---|
Druif | Lacrima de Moro |
Serveertemperatuur | 18 graden Celcius |
Regio | De Marken |