Vecino Wijnshop

 • Hoe wordt witte wijn gemaakt?

  Het is weer lente, het mooie zonnige weer is daar en dat wordt door velen geassocieerd met witte wijn. Maar hoe wordt droge witte wijn nu gemaakt? In deze blog leggen we dat proces uit van begin tot eind.

  Lees verder

 • Port van druif tot fles

  De komende feestdagen is bij uitstek een periode om heerlijk te genieten van eten en drinken. Een goede port mag hierbij in onze ogen niet ontbreken. Daarom besteden we in deze blog aandacht aan alle aspecten van deze prachtige versterkte wijn. Lees verder

 • Prachtige Portugese wijnen uit indrukwekkende wijngebieden

  We kennen Portugal allemaal wel van vakanties in de Algarve of van port, de zoete versterkte wijn uit Porto. Of misschien wel van de Madeira wijnen waarvan we bij Vecino een mooie collectie hebben. In deze blog gaan we het hebben over de “normale”, niet versterkte, wijnen uit Portugal. Portugese rode wijn en witte wijn die hier al sinds de Romeinse tijd gemaakt en verhandeld worden.

  Lees verder

 • Chili, zo veel meer dan een lekker wijntje

  We kennen allemaal wel Chileense wijn. Een lekker wijntje voor een leuke prijs. Maar heb je weleens wat ‘verder’ gekeken? In deze blog kijken we naar het wijnland Chili, welke regio’s er zijn en welke druiven er worden gebruikt.

  Lees verder

 • Met deze 3 simpele tips sta jij nooit meer twijfelend voor het wijnschap

  Je kent het wel. Je staat in de supermarkt en hebt geen idee welke wijn je moet kiezen. Een jonge frisse, of oude volle wijn? Een Sauvignon Blanc of Chardonnay? Een wijn met veel tannines of weinig? Met een hoog alcoholpercentage of juist laag? Dat is binnenkort verleden tijd, want met deze 3 proeftips leer je waar je op moet letten om te ontdekken welke wijn bij jou past.

  Lees verder

5 artikel(en)